Rødspætteruller med nødde-pesto

Du skal bruge:

4 personer
8 rødspættefileter
100 g blandede nødder (fx pinjekerner, mandler eller paranødder)
2 spsk olivenolie
1 porre

Sådan gør du

  • Brun nødderne på en pande, og blend dem med olivenolie til en pesto.
  • Læg fileterne to og to i forlængelse af hinanden.
  • Smør nødde-pesto på, og rul fileterne sammen til 4 ruller.
  • Stil rullerne på bagepapir i et ildfast fad.
  • Drys rullerne med salt, peber og snittede porrer, og bag i ovnen i 15 min. ved 225 gr.
  • Pynt med frisk parmesan.
  • Servér med vilde ris.


Tip! Servér evt. også med honningbagte tomater. 10 tomater pensles med 3 spsk honning. Bages i lille form i 40 min ved 100 grader.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28