4 hele rødspætter, flåede og rensede 2-3 dl hvedemel 50 g smør ¼ bundt estragon, hakket 800 g hokkaido græskar ¼ bundt persille 2 spsk olivenolie Salt og peber
Sådan gør du
Rens græskar for kerner og skær den ud i grove både med skallen på.
Kom græskarbådene i en bradepande med bagepapir, vend dem med groft hakket persille, olie, salt og peber.
Bag græskarbådene i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.
Hak estragon groft, rør det sammen med smørret.
Vend fiskene i mel og steg dem i estragonsmør på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side.
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...