Rødspætte i sprød wonton

Du skal bruge:

4 personer
450 g rødspættefilet
20 små stykker wontondej
1 dl sojasauce
1 dl friskpresset appelsinjuice
½ dl citronsaft
100 g rørsukker
600 g grøntsager fx rodfrugter, courgette (squash), løg, aubergine, asparges, majs
1 spsk raps- eller olivenolie Tilbehør:
Kogte ris
evt. drys af kinesisk hvidløgspurløg

Sådan gør du

  • Læg et lille stykke fisk på midten af hvert stykke wontondej. Fold dejkanterne op omkring fisken, og tryk den godt sammen.
  • Læg wontonerne i et ildfast fad med bagepapir, og bag dem 7 min. ved 180 grader.
  • Kom sojasauce, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en gryde, og lad det småkoge, til der er 1 dl tilbage.
  • Skær grøntsagerne i ½ cm tykke skiver. Pensl dem med olie, og steg dem på en varm grillpande, til de har et smukt grillmønster på begge sider. Krydr med salt og peber.

Servér wontonerne med sojaglace, grillede grøntsager og kogte ris og evt. et drys kinesisk hvidløgspurløg.

 

Tip: Wontondej og kinesisk hvidløgspurløg kan købes i asiatiske fødevarebutikker.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28