Rød skrubbesuppe

Du skal bruge:

4 personer

600 g skrubbefileter
3 røde peberfrugter
1 løg
4 tomater
2½ dl hvidvin
1 liter fiskebouillon
salt og peber

Tilbehør:
groft brød el. flutes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær peberfrugterne i kvarte, og læg dem i et ildfast fad.
  • Skær skrubbefileterne i brede strimler, og læg dem oven på peberfrugterne.
  • Krydr med salt og peber, og bag dem i 15 minutter. 
  • Hak løget, og skær tomaterne i kvarte.
  • Kog løg og tomater op med hvidvin og bouillon, og lad det koge i 5 minutter.
  • Blend suppen.

 

Anret suppen i skåle, læg de bagte peberfrugter med skrubbe ovenpå, og servér med brød eller flutes. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28