Rejemad med æg og ærtecreme

Du skal bruge:

4 personer

250 gr MSC-mærkede rejer, uden skal
500 g grønne ærter (f.eks. frosne)
1 dl rapsolie
Saften af en halv citron og 4 citronbåde til servering
Frisk mynte
4 skiver godt rugbrød
4 økologiske æg
1-2 tsk revet peberrod
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedningstid: 10 min

Tø de frosne ærter op og rør med olie, citronsaft, mynte, salt og peber til det får en cremet konsistens. Gem lidt mynte til pynt.

Kog æggene til de er smilende – ca. 6-7 minutter

Afkøl under rindende vand, pil skallen af og skær i skiver.

Smør ærtecremen ud på brødet, læg rejer, æg og et par mynteblade ovenpå. Til sidst lidt revet peberrod på toppen.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fjordreje

Fjordrejen har fem par brystlemmer, det forreste par har små klosakse. Alle lemmepar, som sidder foran de fem par brystben benyttes til at fastholde og tygge føden. Kropsbenene er udviklet til svømmeben. Farven varierer stærkt alt efter baggrunden. Den er lige fra næsten gennemsigtig gullighvid med sorte prikker til mørkt rødbrun. Den kan blive op til 7-8 cm (3 år). Hunnerne er større end hannerne.

Levested:

Rejen lever på tang og især på ålegræsbevokset bund. Om sommeren går rejen ind på lavt vand (1-3 meter), men i juni foretrækker de rognbærende...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28