Poke bowl med rejer, hvidkålssalat og rødbedehummus

Du skal bruge:

4 personer

300g rejer
4 dl quinoa
2 gulerødder, tynde skiver
syltede rødløg

Hvidkålssalat:
½ hvidkål
3 forårsløg
1 bundt dild
1 lille bundt persille
1 håndfuld mynte
saft fra 1 citron
olivenolie
salt og peber

Rødbedehummus:
1 rødbede (medium)
1 dåse kikærter
2 spsk. tahin
2 fed hvidløg
evt. 2 tsk. fintrevet peberrod
skal fra 1 citron
saft fra ½-1 citron
1 spsk. olivenolie
koldt vand
salt & peber 

Sådan gør du

Rødbedehummus:
Skær rødbeden i mindre tern og bag dem i ovnen til de er møre.
Blend alle ingredienserne sammen og tilsæt koldt vand til du opnår den ønskede konsistens.

Hvidkålssalat:
Finsnit hvidkål og forårsløg og hak krydderurterne groft. Kom det hele i en skål og vend med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Resten:
Kog quinoaen som angivet på pakken.
Vend evt. rejerne i lidt olivenolie og citronsaft.
Anret quinoa, hvidkålssalat, gulerod, rødbedehummus, syltede rødløg og rejer i en dyb tallerken og servér.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28