Pitabrød med ørredmousse

Du skal bruge:

4 personer
Opskriften rækker til 6 stk. pitabrød

300 g varmrøget ørred
1 dl syrnet fløde 9%
1 rødløg
1 bundt purløg
saft af 1 citron
salt og peber
6 stk. grove pitabrød

Tilbehør:
grøn salat

Sådan gør du

  • Findel ørreden med en gaffel, og rør den sammen med syrnet fløde.
  • Hak rødløget fint.
  • Vend ørreden med rødløg og klippet purløg.
  • Smag til med citronsaft, og krydr med salt og peber. 

 

Servér ørredmoussen med lune pitabrød og snittet salat.

 

Tip: Servér gerne agurk, tomater og kapers til pitabrødene.

 

Anden egnet fisk:
varmrøget laks

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk). Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28