Pernodflamberet rødfisk

Du skal bruge:

4 personer

600 g rødfiskefilet uden skind
4 appelsiner
4 mellemstore fennikel
1 spsk olivenolie
50 g valnødder
4 cl pernod
1 dl piskefløde

Tilbehør:
kogte kartofler
godt brød

Sådan gør du

  • Skær skrællen af to af appelsinerne, og skær kødet i tern.
  • Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
  • Skær fenniklerne i tykke både.
  • Varm olien op på en pande, og svits fenniklerne i 4 minutter.
  • Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden mellem fenniklerne, og steg, til de er gyldenbrune på den ene side.
  • Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
  • Tilsæt valnødder og appelsinsaft.
  • Hæld pernod over retten, og sæt øjeblikkeligt ild til, så det flamberer – træk panden væk fra emhætten først!
  • Tilsæt fløden, når ilden er gået ud, og lad retten simre i 4-5 minutter.

 

Anret på tallerkener eller et fad, og servér med kogte kartofler og godt brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødfisk

Rødfisken har en aborrelignende kropsform. Den har en orangerød ryg med store, ru skæl, og den har store pigge, der dog ikke er giftige. Dens øjne bliver presset ud, når den bliver trukket op af vandet pga. trykket.

Levested:

Rødfisken lever mest i kolde og dybe farvande.

Føde:

Rødfisken lever af lyskrebs, torskeyngel, lodde og tanglopper.

Fangstmetode:

Fanges som bifangst i trawl og rejetrawl.

Tilberedning:

Kødet er meget fast og minder i smagen om krabbe. Rødfisken får en meget flot farve, når den steges på skindet,...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28