Pasta simple med tun

Du skal bruge:

4 personer
  • 2 ds. Glyngøre Tun med smag af citron og peber
  • 400 g spaghetti
  • 1 stor potte/bundt frisk basilikum
  • 100 g smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 g revet parmesanost
  • Skal og saft af en økologisk citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tunen drænes for overskydende olie i en si.

  • Spaghettien koges i let saltet vand som anvist på pakken.

  • Basilikum finhakkes og blandes i en stor skål med tern af smør, olivenolie, revet parmesanost, salt og groftkværnet sort peber.

  • Den lune spaghetti vendes forsigtigt, men grundigt rundt med de friske ingredienser.

  • Serveres med store lækre stykker tun på toppen, krydret med friskkværnet sort peber, revet skal og saft af citron samt et topskud basilikum.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28