Pasta med ærtepesto, rejer og burrata

Du skal bruge:

4 personer

300g rejer

400g pasta

2 burrata

100g ærter 

125g sukkerærter (i mindre stykker) 

Ærtepesto: 

150g ærter 

1 bundt basilikum 

ca. 4 myntekviste 

30g parmesan 

40g hasselnødder (ristede)

1 fed hvidløg 

saft fra ½ citron 

½ dl olivenolie 

½ dl vand 

salt & peber 

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne til pestoen sammen i en blender eller minihakker. Tilføj langsomt olivenolie og vand til du opnår den ønskede konsistens.

Vend ærtepestoen og ærterne i pastaen og tilføj evt. lidt af kogevandet fra pastaen. Vend rejerne i sammen med eller top med dem til sidst for et smukt udtryk. Anret pastaen i dybe tallerkener og top med burrata, sukkerærter, friskkværnet peber og frisk basilikum og/eller mynte. 

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28