500 g hellefiskefilet ½ kg kogte kartofler 1 bdt. grønne asparges 2 fed hvidløg ½ potte basilikum 4 tomater 2 limefrugter 1 spsk olivenolie 4 stykker bagepapir, ca. 40x40 cm salt og peber
Tilbehør: godt brød
Sådan gør du
Skær fisken i fire ens stykker.
Skær kartoflerne i skiver.
Damp aspargesene i letsaltet vand i 1½ minut, og lad dem køle af.
Hak hvidløget fint, og hak basilikum.
Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne, og hak tomatkødet.
Bland hvidløg, basilikum, tomat, limesaft og olie.
Varm ovnen op til 200 grader.
Læg et stykke fisk på midten af hvert stykke bagepapir.
Fordel de hele asparges og kartoffelskiverne på de fire stykker fisk.
Fordel tomatsalsaen over de fire portioner, og krydr med salt og peber.
Luk pakkerne som en gammeldags smørrebrødspakke; rul først kanterne foroven sammen, og luk derpå papiret godt fast i siderne.
Bag pakkerne i ovnen i 18 minutter.
Servér fiskepakkerne ved bordet sammen med godt brød.
Tip: Pakkerne kan gøres færdige i god tid i forvejen og opbevares i køleskabet, så de er klar til at bage, lige inden de skal spises.
Højrevendt fladfisk. Minder om helleflynderen, men både over- og undersiden er mørkegrå eller brunlig i modsætning til helleflynderen, der har en hvid underside. Venstre øje sidder midt i hovedets ryglinie. Den har stor mund med store spidse tænder. Hanner bliver ca. 80 cm og 6-7 kg. Hunner ca. 100 cm og 15-20 kg - højst 130 cm og 45 kg.
Levested:
Hellefisken færdes ikke kun ved bunden som de fleste andre fladfisk. Den lever ofte i 50 til 2000 meters dybde. Udbredt i det meste af Nordatlanten. Kan træffes i Skagerrak. Hellefisken er en koldtvandsfisk....