Påskesild med rygeost samt æbler og peberrod

Du skal bruge:

5 personer

Rygeostcreme

75 g rygeost 10%

1/4 dl sødmælk

Salt

50 g æbler

25 g skalotteløg

5 skiver mørkt rugbrød med solsikkekerner og hørfrø

400 g sild syltet i æbleeddike

5 g karse

Sild syltet i æbleeddike

1 kg hele sild

2 dl æbleeddike

75 g sukker

1-2 stk. stjerneanis

1 tsk. sennepskorn

Sådan gør du

Smørrebrød med sild syltet i æbleeddike, rygeost samt æbler og peberrod

Rygeostcreme
Kom rygeost, mælk og salt i en foodprocessor og rør det sammen til en glat creme. Skær æblerne i små tern. Pil skalotteløget og snit det fint. Æbletern og skalotteløg vendes sammen i en skål. Anret silden på rugbrødet.

Kom rygeostcreme oven på silden. Anret blandingen af løg og æbler oven på silden. Skrab peberroden med en skarp kniv og fordel den på smørrebrødet.

Dag 1: Skær sildene ud i fileter og skyl dem under den kolde hane og dup dem tørre med et stykke papir. Krydr sildefileterne med salt, læg dem i en plastikbøtte og stil dem på køl.

Dag 2: Kom æbleeddike, sukker, stjerneanis og sennepskorn i en gryde og giv det et opkog. Sæt lagen på køl, til den er helt kold. Kom sildefileterne over i en ren plastikbøtte. Hæld den kolde syltelage over sildefileterne.

Dag 6: Silden er klar til at blive serveret. Pynt af med karse.

 

Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28