Ovnstegt rødspætte med bog og ramsløg

Du skal bruge:

2 personer
2 flåede rødspætter
2 tsk. olivenolie
1 dl hvidvin
150 g bog (eller mandler)
50 g pistacienødder
25 g smør
12 blade ramsløg (findes evt. i naturen)



Sådan gør du

  • Olivenolie og hvidvin hældes i et ildfast fad og rødspætterne lægges i fadet.
  • Hak bog og pistacienødder fint og drys nøddeblandingen over rødspætterne
  • Del smørret i to gode lige store stykker, og læg et stykke smør oven på hver rødspætte.
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn.
  • Snit ramsløg mens spætterne er i ovnen. Efter 10 min. kommes ramsløg i fadet omkring rødspætterne, der bages yderligere 10 min., hvorefter de tages ud og er klar til servering.
  • Server med nye kartofler.


Opskriften er udarbejdet af Rasmus Petersen, Windsor Fisk, Frederiksberg

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28