2 personer
2 flåede rødspætter 2 tsk. olivenolie 1 dl hvidvin 150 g bog (eller mandler) 50 g pistacienødder 25 g smør 12 blade ramsløg (findes evt. i naturen)
Sådan gør du
Olivenolie og hvidvin hældes i et ildfast fad og rødspætterne lægges i fadet.
Hak bog og pistacienødder fint og drys nøddeblandingen over rødspætterne
Del smørret i to gode lige store stykker, og læg et stykke smør oven på hver rødspætte.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn.
Snit ramsløg mens spætterne er i ovnen. Efter 10 min. kommes ramsløg i fadet omkring rødspætterne, der bages yderligere 10 min., hvorefter de tages ud og er klar til servering.
Server med nye kartofler.
Opskriften er udarbejdet af Rasmus Petersen, Windsor Fisk, Frederiksberg
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...