Ovnbagt ørred med krydderurter

Du skal bruge:

4 personer

1 hel ørred, ca. 800 g
1 bdt. dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette e.l.
2 fennikler
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
1 bdt. grønne asparges
groft brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Hak halvdelen af dilden, riv skallen af citronen. 
  • Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde, og smag til med salt og peber. 
  • Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
  • Læg ørreden oven på fenniklen. 
  • Skær 4-5 snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.   
  • Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.  
  • Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på ørreden sammen med resten af dilden. 
  • Bag ørreden i ovnen i 25-30 minutter.

 

Servér ørreden med fennikel, dampede friske asparges, kogte kartofler, citrondressingen og brød.

 

Anden egnet fisk:
1 lille laks, evt. fra frost

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk). Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28