Orientalsk laksetatar

Du skal bruge:

4 personer

225 g laksefilet
100 g røget laks
reven skal og saft af 1 økologisk citron
1 æble
1 bundt forårsløg
1 rød chili
2 tsk friskrevet ingefær
1 bundt frisk koriander

Tilbehør:
ristet brød
evt. salat

Sådan gør du

  • Frys laksefileten min. 1 døgn ved -20 grader, og tø den op.
  • Skær laksefileten i små tern, og hak den røgede laks fint.
  • Vend de to slags laks sammen.
  • Vend med citronskal og -saft.
  • Skær æblet i små tern, og snit forårsløg.
  • Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint.
  • Vend laksen med æble, forårsløg, chili, ingefær og korianderblade, og smag til med salt og peber.

 

Servér laksetataren på ristet brød – gerne med en skål salat til.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28