Nytårstorsk i nye klæder

Du skal bruge:

4 personer
3 store rødbeder
4 tsk olivenolie
2 spsk balsamico
2 spsk honning
150 g røget laks
500 g torskefilet
salt og peber
2½ dl græsk yoghurt 10%
1 spsk dijonsennep
saft af 1 citron
2 spsk wasabipuré
1 håndfuld bredbladet persille
aspargeskartofler og godt brød

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg rødbederne i et ildfast fad, dryp med 2 tsk olie, og bag dem 30 min. ved 180 grader.
  • Tag rødbederne ud af ovnen, dryp dem med balsamico og honning, og bag dem endnu 10 min.
  • Skær den røgede laks i strimler, og rist dem på en slip let-pande, til de er sprøde.
  • Del torsken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad. Dryp med 2 tsk olie, og krydr med salt og peber. Bag torsken 10 min. i ovnen ved 180 grader.
  • Pisk yoghurt, dijonsennep og citronsaft sammen til en sennepsdressing.
  • Anret torsken med et drys ristet røget laks, wasabipuré, sennepscreme og bagte rødbeder. Drys med hakket persille, og servér med kogte aspargeskartofler og godt brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28