Nem sushi

Du skal bruge:

1 person
1 plade tang
sushi-ris
wasabi
agurk
avocado
rå eller dampet laks

Sådan gør du

  • Tilbered sushi-risene efter anvisning på pakken.
  • Læg en tangplade på rullemåtten med den glatte side nedad.
  • Fordel ½ cm tykt lag ris på midten af tangen, så risen i alt fylder halvdelen af tangpladen.
  • Smør lidt wasabipasta i hele risens bredde.
  • Læg 1 agurke-bjælke, 1 avocadobåd og dampet laks ved siden af hinanden oven på wasabien.
  • Rul tang og ris om fyldet.
  • Tag den sammenrullede måtte mellem hænderne, og pres rullen let.
  • Tag sushirullen ud af måtten, og skær den i 2 cm tykke skiver.


Tilbehør: Soyasauce.

Husk:  I modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver rå laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28