Nem røget sild eller makrel

Du skal bruge:

4 personer
1-2 hele røgede fisk

Sådan gør du

  • Færdigrøget sild og makrel bliver ekstra god, når den bliver lunet på grillen. Lun den 2-4 minutter afhængigt af fiskens størrelse. 

Servér den lune, røgede fisk med røræg, radiser, purløg og nye kartofler med lidt smør. Eller servér den som forret med sprød salat, rygeost og melonstykker.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er blågrøn med uregelmæssige mørke bølgende bånd eller aftegninger ned til sidelinien. Den grønblå farve forsvinder hurtigt efter fiskens død og erstattes af en ren blå til blåsort farve. Bugen er hvid.

Haleroden har fem småfinner på ryggen og bugkanten. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en lille pig. Makrellen har ingen svømmeblære og kan derfor stige og dykke meget hurtigt uden besvær. Makrellen bliver normalt 30-40 cm. Den bliver højst 60...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28