Muslinger i kartoffelragout

Du skal bruge:

4 personer
  • 1 kg muslinger
  • Olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 bagekartofler
  • 3 dl æblecider
  • 1 dl fløde
  • Timian
  • Salt og peber
  • Brød, gerne hjemmebagt

Sådan gør du

Opskriften er udviklet af 7.b på Lyngby private Skole i anledning af Fiskebranchens Fisk i timen-konkurrence.

 

  • Varm lidt olivenolie op i en stor gryde, og svits løg og hvidløg heri.
  • Tilsæt kartofler skåret i små tern samt æblecider.
  • Kog retten godt igennem.
  • Kom de rensede muslinger i gryden,  læg låg på, og lad ragouten simre videre.
  • Vend rundt i muslingerne undervejs.
  • Tilsæt fløde og timian, når muslingerne begynder at åbne sig, og smag retten til med salt og peber.
  • Servér ragouten med godt brød til.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28