Mørksej med hyldeblomst-spidskål

Du skal bruge:

4 personer

Fisk mm.:
500-600 g mørksej
½ dl sesamfrø
½ dl kokosmel
1 æg

Hyldeblomst-spidskål:
1 spidskål i tynde strimler
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal fra 1 økologisk citron
hakket fennikeltop el. lidt dild

Tilbehør:
nye kartofler

Sådan gør du

Hyldeblomst-spidskål:

  • Vend spidskålen med 2 tsk fint salt, og lad den trække ca. 15 minutter, til den falder sammen.
  • Kog imens hyldeblomstsaft og citronskal ind til sirupskonsistens.
  • Skyl saltet af kålen, og pres vandet ud.
  • Vend kålen i siruppen, og pynt med hakket fennikeltop eller dild.

 

Fisk:

  • Del fisken i passende stykker.
  • Rør sesamfrø og kokosmel sammen med lidt salt og peber.
  • Vend først fisken i sammenpisket æg og derefter i sesam-kokos-blandingen.
  • Steg fisken på en slip let-pande i gyldent smør tilsat rapsolie, 3-5 minutter på hver side.

 

Servér med hyldeblomst-spidskål og nye kartofler.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28