Marinerede sild

Du skal bruge:

6 personer
6 fileter af gammeldags saltede store sild
2 dl eddike
Knap en dl. vand
2 dl sukker
1 spsk brun farin
1 rødløg
1 gulerod
4 tørrede abrikoser
3 laurbærblade
8 hele peberkorn
6 hele allehånde
6 hele enebær

Sådan gør du

  • Fileterne udvandes over natten i ca. 2 liter vand 
  • Peberkorn, allehånde og enebær males i en morter
  • Rødløg og gulerod skæres i tynde skiver, og abrikoserne skæres i små tern. Skiver og tern kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Blandingen opkoges et øjeblik.
  • Sildene lægges side mod side i en skål, og blandingen lægges ovenpå som en lage.
  • Skålen sættes i køleskabet i et døgn.
  • Sildene serveres på rugbrød med lidt grønt

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28