Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

      Tid: 
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger.
 - Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
 - Skyl appelsinerne, og riv skallen fint.
 - Hak timian. Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve.
 - Tilsæt fennikler, og steg et par minutter.
 - Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
 
- Ricotta-creme: Rør ricotta, fløde og æg sammen.
 
- Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader.
 - Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan.
 - Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
 - Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.
 
(Kilde: femina)
Brugt i denne ret

Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
4 personer
1 skalotteløg
 1 hvidløgsfed
 2 fennikler
 2 usprøjtede appelsiner
 2-3 kviste timian
 1 spsk. smør
 1 spsk. olivenolie
 250 g frisk babyspinat
 3 spsk. sorte oliven
 800 g torskefilet
 1 pakke lasagneplader (200 g)
 100 g friskrevet parmesan
 1 bakke blandede salatblade
 Salt og friskkværnet peber


