Laksetatar med avocadocreme og agurkesalat

Du skal bruge:

4 personer

350 g røget laks

150 g rejer

0,5 rødløg

1 bundt dild

2 spsk kapers

2 tsk dijonsennep

1,5 citron

1 avocado

2 msk crème fraîche

0,5 frissésalat

0,5 agurk

1 pk. karse

4 skiver brød

50 g smør

olivenolie

salt og peber

Sådan gør du

Skær den røget laks og rejer i mindre stykker. Gem nogle af rejerne til pynt.

Finhak rødløg, dild og kapers og bland med Dijonsennep, 2 spsk olivenolie, laks og rejer. Smag til med lidt revet skræl og saften af ​​½ citron, friskmalet salt og peber.

Åben avocadoen og tag kødet ud. Mos det med en gaffel og bland med crème fraiche. Smag cremen med fint revet skræl og saften af en halv citron, friskmalet salt og peber.

Læg salatblade i iskoldt vand i ca. 20 minutter. indtil servering. Skær agurken på langs og fjern frøene. Skær den derefter i mindre terninger. Bland salaten og smag til med lidt olivenolie, citron, friskmalet salt og peber.

Skær kanterne af brødet og steg det i lidt olie, indtil det er sprødt og har en flot farve.

Anbring tataren på brødskiverne. Kom forsigtigt avocadocremen på og læg den over de fine sprøde salatblade og de skrællede rejer. Pynt med finhakket karse og dildkviste.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28