Lakse-satayspid med jordnøddesauce

Du skal bruge:

4 personer

450 g laksefilet uden skind og ben
2 spsk brun farin
1 fed knust hvidløg
1 tsk spidskommen
1½ tsk fiskesauce
1 citron
2 løg
1 spsk rapsolie
100 g ristede peanuts
2 cm ingefær
1 spsk kokosmel
1 lille ds. tomatkoncentrat
1 tsk karry
evt. ½ chili
4 dl vand
salt

Tilbehør:
ris
råkostsalat af hvidkål, rødkål, gulerod og forårsløg

Sådan gør du

  • Skær laksen i 1 cm tynde skiver.
  • Træk forsigtigt laksen på små træspid – rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spiddet.
  • Bland brun farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld den over laksen.
  • Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  • Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
  • Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry, evt. finthakket chili samt vand, og lad sucen koge i 15 minutter.
  • Blend til en lind sauce, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen.
  • Smag jordnøddesaucen til med salt.
  • Varm en pande op, og steg laksespiddene 1 minut på hver side.

 

Servér lakse-satayspiddene med ris og råkostsalat, og brug jordnøddesaucen til både ris, fisk og som dressing på råkosten.

 

Anden egnet fisk:
ørred eller tun

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28