Laks med sprød bønnesalat

Du skal bruge:

4 personer

4 stykker lakse-filet uden skind og ben (400-500 g)
1 dåse kidneybønner i saltlage
2 peberfrugter
1 rødløg
1 fed hvidløg
1½ spsk olivenolie
1½ spsk vineddike
salt og peber

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Hæld kidneybønnerne op i en sigte, skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
  • Skær peberfrugterne i små tern, og skær løget i tynde både.
  • Hak hvidløget fint, og bland det med olie, vineddike, salt og peber til en dressing.
  • Vend kidneybønner, peberfrugter og løg grundigt sammen med dressingen. 
  • Steg laksen ved jævn varme på en pande uden fedtstof i 3 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber.


Servér laksen med bønnesalat og brød. 

 

Tip: Drys evt. bønnesalaten med grofthakket basilikum eller persille eller finthakket frisk chili.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28