Laks med safran og babyspinat

Du skal bruge:

4 personer
450-500 g laks uden skind
1 løg
2 fed hvidløg
Evt. 1 dl hvidvin
½ tsk safrantråde
3 dl fløde
saft af ½ citron
300 g frisk pasta
200 g babyspinat

Sådan gør du

  • Kog snittet løg og knust hvidløg mørt i hvidvin med safran.
  • Kog ind til en tredjedel.
  • Tilsæt fløde, og kog lidt ind igen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisningen, og lad den dryppe godt af.
  • Vend den i den kogende fløde sammen med stykker af laks og frisk babyspinat.
  • Lad simre i ca. 1-2 min.  


Tip! Pynt evt. med dild eller kørvel. Safran kan erstattes med gurkemeje eller chili.

Anden egnet fisk: Ørred eller havkat.

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28