4 personer
450-500 g laks uden skind 1 løg 2 fed hvidløg Evt. 1 dl hvidvin ½ tsk safrantråde 3 dl fløde saft af ½ citron 300 g frisk pasta 200 g babyspinat
Sådan gør du
Kog snittet løg og knust hvidløg mørt i hvidvin med safran.
Kog ind til en tredjedel.
Tilsæt fløde, og kog lidt ind igen.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen, og lad den dryppe godt af.
Vend den i den kogende fløde sammen med stykker af laks og frisk babyspinat.
Lad simre i ca. 1-2 min.
Tip! Pynt evt. med dild eller kørvel. Safran kan erstattes med gurkemeje eller chili.
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.
I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...