Kryddersild med pocheret æg og flødepeberrod

Du skal bruge:

4 personer
  • 4 stk kryddersildefileter
  • 2 dl piskefløde
  • 1 brev fintrevet peberrod (40 g)
  • Havsalt
  • Sukker
  • 4 skiver rugbrød
  • 8 stk hjertesalatblade
  • 2 stk rødløg i fine skiver
  • 4 stk æg pocherede
  • 1 bdt purløg finthakket

Sådan gør du

  • Pisk fløden og smag den til med fintrevet peberrod, havsalt og sukker.

  • Anret hjertesalatbladene og sildefileter på rugbrødsskiverne. Top med rødløg og pocherede æg.

  • Server flødepeberroden i små skåle ved siden af.

  • Pynt det pocherede æg og flødepeberroden med finthakket purløg.

TIP:

  • Pochér et æg ad gangen. Kog vand op med lidt eddike og salt.

  • Lav en hvirvel med et piskeris og læg ægget ned i midten, når hvirvlen aftager.

  • Skru ned for varmen, pochér i 3-4 minutter (afhængig af æggets størrelse) og tag det færdige æg op med en hulske.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28