4 personer
8 klør fra f.eks. snekrabbe, kongekrabbe eller taskekrabbe 100 g ekstra fine frosne ærter 100 g sugarsnaps 40 g ærtespirer 1/2 rødløg 2 fed hvidløg 2 stilke dild 3 spsk. olivenolie 1 citron Salt og friskkværnet peber
Brød
Sådan gør du
De skyllede sugarsnaps skæres groft diagonalt og lægges i en skål med de frosne ærter. Ærterne overhældes med 1 l. kogende vand og trækker 5 min.
Ærterne drænes og endnu 1 l. kogende vand hældes ved.
Efter 3 min. drænes ærterne og vendes med grofthakkede spirer, finthakket rødløg, knust hvidløg, grofthakket dild og olivenolie.
Den lune ærtesalat smages til med citronsaft samt salt og peber.
Salaten serveres med de optøede krabbeklør og lunt brød.
Tip: I stedet for krabbe kan du anvende jomfruhummer eller rejer.
Taskekrabben har et bredt, ovalt, fladt skjold med afrundede takker på siderandene. Den er rød til rustbrun på oversiden og gulhvid på undersiden. Klosaksene er meget kraftige med sorte spidser. Man kan kende forskel på hunnen og hannen på halen, der er bredere hos hunnen. Skjoldets maksimale bredde er 30 cm. Skjoldet bliver sjældent over 20 cm og normalt er det mellem 15 og 20 cm.
Levested:
Taskekrabben foretrækker stenrev eller klippegrund. Om sommeren lever den på 1-30 meters dybde og om vinteren på 30-50 meters dybde. Den kan træffes ned til...