Kørvelpandekager med fiskefars og rejer

Du skal bruge:

4 personer

Pandekager:
150 g rejer
400 g færdig fiskefars
1 bdt. kørvel
3 æg
¼ tsk salt
125 g hvedemel
3½ dl letmælk
1 spsk smør el. rapsolie til stegning

Peberfrugtsauce:

2 røde peberfrugter
5 tomater
2 chili
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber

Ristede skorzonerrødder:
8 skorzonerødder
2 dl letmælk
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
1 lille bdt. persille
salt og peber

Tilbehør:
godt brød

Sådan gør du

Pandekager:

  • Hak kørvelen, og kom kørvel, æg, salt, mel og mælk i en blender.
  • Blend, til dejen er glat og flot grøn.
  • Bag 4-5 pandekager af dejen i smør eller olie på en stor pande.
  • Hak rejerne groft, og bland dem i fiskefarsen.
  • Læg hver pandekage på et stykke folie, og smør pandekagen med fars.
  • Rul pandekagen sammen, rul folien stramt om pandekagen, og klem den sammen i enderne.
  • Læg rullerne i et ildfast fad, og fyld op med vand, så rullerne næsten er dækket.
  • Bag rullerne i ovnen i 17 minutter ved 175 grader.

 

Peberfrugtsauce:

  • Skær peberfrugter, tomater, chili og hvidløg i grove stykker.
  • Svits alle grøntsagerne i olivenolie i en gryde, og lad dem stege ved svag varme, til de er helt møre.
  • Blend til en cremet konsistens, og smag til med salt og peber.

 

Ristede skorzonerrødder:

  • Skræl skorzonerrødderne, skær dem i 3-4 stykker, og kom dem i en gryde med 2 dl mælk og vand, så det dækker.
  • Tilsæt salt, lad skorzonerrødderne koge i 5 minutter, og hæld derefter kogevandet fra.
  • Varm olivenolien op på en pande, og rist skorzonerødderne, til de er gyldne.
  • Tilsæt hakket persille, og krydr med salt og peber.

 

Skær kørvelpandekagerne i 3 stykker på skrå, så de kan stå op, og servér dem med peberfrugtsauce, ristede skorzonerrødder og godt brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28