Julesuppe med safran og muslinger

Du skal bruge:

4 personer
400 g levende muslinger
1 dl hvidvin
1 løg
½ tsk safrantråde
1 dåse kokosmælk
200 g grøntsags-wokblanding (frost)

Sådan gør du

  • Sortér de muslinger fra, der ikke lukker sig, når du banker på dem.
  • Damp muslingerne under låg med hvidvin og finthakket løg i 2 min.
  • Tag muslingerne op. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Tilsæt safran, kokosmælk og wokblanding.
  • Lad suppen koge i 4 min.
  • Tilsæt muslingerne igen.


Tip! Servér med tomat-hvidløgsbrød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28