Julesalat med gravad laks og appelsin

Du skal bruge:

4 personer
  • 100 g gravad laks
  • Radicchiosalat
  • Salat-mix blade
  • 8 tørrede figner
  • Stor appelsin
  • 1 spsk. soltørrede tranebær
  • Dild
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Radicchiosalat og salat-mix blade skylles og tørres. Placer radicchiosalatblade på bunden af et fad og fordel derefter de blandede salatblade rundt om.

  • Skiver af gravad laks halveres og fordeles som buketter.

  • De tørrede figner skæres i mindre stykker og fordeles ligeledes, sammen med de soltørrede tranebær.

  • Skær bund og top af appelsinen og derefter skrællen af siden, så der ikke er noget af den hvide hinde tilbage. Skær fine fileter ud af appelsinen mellem lagene og fordel dem på salaten. Pres til sidst den resterende del af appelsinen ud over retten.

  • Dryp med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og top retten med masser af frisk dild.

 

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28