Jomfruhummer med strandløg og kokleare

Du skal bruge:

4 personer

4 store jomfruhummere (eller 12 små)
12 sankthansurt
3 strandløg
Spæde kokleare-blade
Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil skallen af jomfruhummerne og fjern tarmen.

  • Vask sankthansurt og kokleare, og slyng dem i en salatslynge.

  • Salt jomfruhummerne let og pynt med strandløg, sankthansurt og kokleare.

    Tip: Er man ikke til rå jomfruhummere, kan de fint steges til denne ret.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.

Levested:

Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28