Ising med friskost og ærtepuré

Du skal bruge:

4 personer

Fisk mm.:
600 g isingfilet
200 g friskost med krydderurter
300 g grønne bønner
25 g smør

Ærtepuré:
300 g optøede ærter
50 g cashewnødder, usaltede
1 dl creme fraiche 9%
saft af ½ citron

Tilbehør:
brød el. nye kartofler

Sådan gør du

Fisk:

  • Fordel friskost og bønner på isingfileterne, og rul dem sammen omkring fyldet.
  • Læg fiskerullerne i et smurt, ildfast fad.
  • Krydr med salt og peber, og fordel smør på rullerne.
  • Dæk fadet med folie, og damp fisken i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader.

 

Ærtepuré:

  • Blend ærter, cashewnødder, creme fraice og cironsaft til en lind puré.
  • Tilsæt lidt vand, hvis puréen er for tør. Smag til med salt og peber, og sæt den på køl.

 

Anret fiskerullene på en bund af ærtepuré, og servér med lunt brød eller nye kartofler.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28