Indbagt tun

Du skal bruge:

4 personer
2 plade butterdej
2 dåse tun
3 dl cremefraiche
1 bundt hakket persille
2 små revne løg
2 fed presset hvidløg

Sådan gør du

  • Hæld væden fra tunfisken, og kom den i en stor skål, og mos den med en gaffel.
  • Rør cremefraiche, løg, hvidløg og hakket grønt i. Smag til med salt og peber.
  • Skær butterdejspladerne over i to lige store stykker. Fordel tunfyldet på midten af to af pladerne. Læg de andre plader oven på og hæft sider og ender sammen med en gaffel.
  • Pensl med koldt vand, skær små ridser, så dampen kan slippe ud.
  • Bag stængenne ca. 25 min. ved 225 grader.


    Tilbehør:

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28