Indbagt laks med spinat

Du skal bruge:

4 personer

4 laksesteaks uden skind og ben
4 butterdejsplader (frost)
500 g spinat
1 æggeblomme
frisk dild
1 rød peberfrugt i små tern
salt og peber

Courgette-tzatziki:

2 dl græsk yoghurt 10%
2 fed hvidløg
1 citron
1 stor courgette
salt og peber

Sådan gør du

  • Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur. 
  • Pluk spinaten, og skyl den grundigt.
  • Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen.
  • Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte. 
  • Skær 2-3 cm lange snit på tværs af hver butterdejsplade med en spids kniv. Snittene skal gå hele vejen igennem dejen. Hiv lidt i hver ende af dejen, så den bliver spændt ud som et net med huller, der hvor snittene er.
  • Læg de fire stykker laks på en bageplade med bagepapir, og fordel spinaten oven på laksen.
  • Spænd et butterdejsnet over hvert stykke laks, og stop enderne ind under fisken.
  • Pensl butterdejen med æggeblomme, og bag butterdejsfiskene 20 minutter ved 180 grader.

 

Courgette-tzatziki:

  • Rør yoghurten med knust hvidløg og saft af 1 citron.
  • Riv courgetten groft, vend den i yoghurten, og smag til med salt og peber.

 

Anret den indbagte laks på et fad, og drys evt. med dildkviste og peberfrugt i små tern. Servér med courgette-tzatziki og godt brød.

 

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28