Hvidløgsbagt ising med spinatcreme

Du skal bruge:

4 personer

4 hele ising
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
500 g frossen spinat
salt

Tilbehør:
kartofler
godt brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rens fiskene for blod, hvor hovedet har siddet. 
  • Læg dem i et stort ildfast fad eller bradepande. 
  • Skær hvidløget i tynde skiver, og bland det med olien. 
  • Smør olie og hvidløg over fiskene, og drys med salt. 
  • Tilsæt 4 spsk vand, dæk fadet med stanniol, og bag fisken i ovnen i 20 minutter.
  • Kog spinaten i en gryde med 3 spsk vand.
  • Hæld væsken fra fiskefadet i spinaten, og blend spinaten til en jævn puré.

 

Servér fisk og spinat med kartofler og brød.

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28