Høstsild med blommekompot

Du skal bruge:

4 personer

4 sildefileter
1 bakke rucolasalat
500 g blommer
2 rødløg
1 spsk raps- eller olivenolie
2 spsk eddike
1 spsk brun farin
5 kviste frisk timian
salt og peber

Tilbehør:
4 skiver ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Skyl sildefileterne, og fjern rygfinnen. 
  • Drys sildene indeni med salt og peber.
  • Læg sildene i et ovnfast fad med bagepapir, og steg dem i 12 minutter.
  • Skyl rucolasalaten. 
  • Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte. 
  • Skær løgene i kvarte.
  • Varm olien op på en slip let-pande, og steg blommer og løg ved svag varme i 2 minutter.  
  • Tilsæt eddike, og lad den fordampe. 
  • Tilsæt brun farin og frisk timian, og vend forsigtigt rundt.
  • Krydr kompotten med salt og peber.

 

Servér sildene på rugbrød med rucolasalat og blommekompot.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28