Hellefiskefilet i folie med spidskålsalat og grillede blomkål

Du skal bruge:

4 personer

4 stk. hellefiskefilet

1 spidskål

1 blomkål

1 citron

1 dl olivenolie

1 kvist timian

1 fed hvidløg

salt og peber

Sådan gør du

Blend 1 fed hvidløg med ½ dl olivenolie, bladene fra 1 kvist frisk timian, salt og peber. Placer den optøede hellefisk på bagepapir og pensl med krydderolien. Giv evt. fisken lidt ekstra salt og peber. Luk bagepapiret op om fisken og pak den ind i folie. Bag foliepakkerne i ovnen i ca. 18 min. ved 200°C.

Del blomkålen i buketter og blancher i 30 sek. Del buketterne yderligere og pensl med olivenolie. Grill herefter blomkålene på skærefladen på en grillpande til de er gyldne. 

Skær spidskålet i grove stykker. Vend spidskål, grillede blomkål, olivenolie, revet citronskal fra 1 citron og hakket persille sammen til en salat. Server straks med den bagte hellefisk og nye kartofler.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hellefisk

Højrevendt fladfisk. Minder om helleflynderen, men både over- og undersiden er mørkegrå eller brunlig i modsætning til helleflynderen, der har en hvid underside. Venstre øje sidder midt i hovedets ryglinie. Den har stor mund med store spidse tænder. Hanner bliver ca. 80 cm og 6-7 kg. Hunner ca. 100 cm og 15-20 kg - højst 130 cm og 45 kg.

Levested:

Hellefisken færdes ikke kun ved bunden som de fleste andre fladfisk. Den lever ofte i 50 til 2000 meters dybde. Udbredt i det meste af Nordatlanten. Kan træffes i Skagerrak. Hellefisken er en koldtvandsfisk....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28