4 stk. hellefiskefilet
1 spidskål
1 blomkål
1 citron
1 dl olivenolie
1 kvist timian
1 fed hvidløg
salt og peber
Blend 1 fed hvidløg med ½ dl olivenolie, bladene fra 1 kvist frisk timian, salt og peber. Placer den optøede hellefisk på bagepapir og pensl med krydderolien. Giv evt. fisken lidt ekstra salt og peber. Luk bagepapiret op om fisken og pak den ind i folie. Bag foliepakkerne i ovnen i ca. 18 min. ved 200°C.
Del blomkålen i buketter og blancher i 30 sek. Del buketterne yderligere og pensl med olivenolie. Grill herefter blomkålene på skærefladen på en grillpande til de er gyldne.
Skær spidskålet i grove stykker. Vend spidskål, grillede blomkål, olivenolie, revet citronskal fra 1 citron og hakket persille sammen til en salat. Server straks med den bagte hellefisk og nye kartofler.
Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.