Grillstegt laks med rodfrugter

Du skal bruge:

4 personer

1/4 selleri
2 gulerødder
1 stor pastinak eller persillerod
1 citron
2 spsk olivenolie
1 løg
1 lille bundt bredbladet persille
2 tsk sukker
2 dl vand
450-500 g laksefilet

Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød

Sådan gør du

  • Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i store tern på ca. 2x2 cm.
  • Skær citronen i 3 tykke skiver.
  • Varm olien op på en pande, og steg citronskiverne, til de er gyldne.
  • Tilsæt rodfrugterne, og steg dem med. Vend ofte rodfrugterne, så de bliver stegt på alle sider uden at blive brune.
  • Hak løg og bredbladet persille.
  • Drys rodfrugterne med sukker, løg, persille og vand, og lad dem koge i 2 min. Smag til med salt og peber.
  • Skær laksen i 4 stykker, og steg dem på en varm grillpande i ca. 8 min. Krydr med salt og peber.

Servér den grillstegte laks med citronglacerede rodfrugter, kogte aspargeskartofler og godt brød.

Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28