500 g hvilling i filet ½ bundt basilikum 1 spsk. olivenolie Salt og peber Nudelsalat 200 g ægnudler 1 agurk 200 g cherrytomater 3 forårsløg ½ bundt koriander 1-2 spsk sesamolie 1-2 spsk sojasauce 1 spsk. sort sesam 2 små chilier 2 lime
Sådan gør du
Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime.
Anden egnet fisk: Hornfisk
Andre opskrifter med samme fisk
Få ugens 2 opskrifter
Hvilling
Hvillingen har overbid, mangler skægtråd og har en sort plet, der hvor brystfinnen fæstner. Som mange andre torskefisk har den tre rygfinner og to gatfinner. Grundfarven er lergrå til grøn-, blå- eller brunlig. Ryggen er tydeligt mørkere end siderne, der er sølvglinsende. Bugen er hvid. Bug- og brystfinnerne har et gulligt skær. Farverne forsvinder dog hurtigt efter fangst. Hvillingen kan blive op til 70 cm. I Nordsøen sjældent over 40 cm, ved Island 40-50 cm.
Levested:
Hvillingen er en stimefisk, som lever pelagisk i alle vandlag samt ved bunden på 10...