500 g hornfisk i filet ½ bundt basilikum 1 spsk. olivenolie Salt og peber Nudelsalat 200 g ægnudler 1 agurk 200 g cherrytomater 3 forårsløg ½ bundt koriander 1-2 spsk sesamolie 1-2 spsk sojasauce 1 spsk. sort sesam 2 små chilier 2 lime
Sådan gør du
Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime.
Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.
Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...