Grillet hornfisk med basilikum og nudelsalat

Du skal bruge:

4 personer

500 g hornfisk i filet
½ bundt basilikum
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Nudelsalat
200 g ægnudler
1 agurk
200 g cherrytomater
3 forårsløg
½ bundt koriander
1-2 spsk sesamolie
1-2 spsk sojasauce
1 spsk. sort sesam
2 små chilier
2 lime

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter pakkens anvisning.

  • Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.

  • Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.

  • Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.

  • Hak basilikum groft og fordel den på fisken.

  • Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.

  • Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime.

    Anden egnet fisk:
    Hvilling

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hornfisk

Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.

Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28