Gratineret nytårshummer med kryddersmør

Du skal bruge:

4 personer

2 hummere
100 g smør
2 tsk paprika
2 tsk karry
3 små chilier
lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Pisk smørret hvidt, og tilsæt paprika, karry, finthakket chili og persille.
  • Halvér hummerne, og giv kløerne et gok, så de flækker.
  • Fordel kryddersmørret på hummernes åbne sider, og bag dem i 2-5 min. under grill.  


Servér med lunt italiensk flute.

Andre egnede skaldyr: Jomfruhummer, krabbe eller store rejer.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hummer

Hummere er store matblå, blåsorte, grøn- til hvidlige, tibenede krebsdyr, som lever på dybt vand. Det ene par ben er omdannet til en stor klosaks i hver side af dyret. Den har to lange følehorn. Under halen sidder halefødderne. Hannens forreste halefødder er stive, og hunnens er bløde. Kan blive op til 75 cm lang og 4 kg tung, men bliver sjældent over 30 cm og 1 kg.

Levested:

Hummeren lever på klippe- eller algebevoksede stenrev på 2 til 40 meters dybde. Om sommeren lever den på lavt vand og om vinteren på større dybder. Er udbredt langs Norges kyster,...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28