Gratinerede muslinger

Du skal bruge:

4 personer
Ca. 3 kg friske muslinger
Ca. 400 g rasp – f.eks. japansk
Rasp
En god olivenolie
Ost til gratinering
1 citron
Lidt frisk dild

Sådan gør du

  • Pil de friskdampede muslinger ud af skallen.
  • Vend dem i en god olivenolie og bagefter i rasp.
  • Læg muslingerne på et bagepapir.
  • Riv osten og drys over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Sæt muslingerne i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter. Muslingerne skal være lysebrune og sprøde.
  • Halvér en agurk, skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.
  • Hak ½ rød chili uden kerner og lidt dild.
  • Vend det sammen og smag til med salt.

Kilde: Foreningen Muslingeerhvervet

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28