Friske krydderhapsere med peberrodscreme

Du skal bruge:

4 personer
  • 1 glas (500 g) kryddersild i bidder
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 stk. Granny Smith æble
  • Citron
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche 38%
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 50 g revet peberrod
  • 1 stk. bananskalotteløg
  • 16 stk. store kapersbær
  • Dild
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Skær rugbrødsskiverne ud i 4 mindre stykker.

  • Skær Granny Smith æblet ud i tynde skiver og dryp dem med citronsaft, så de ikke bliver brune.

  • Rør mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep, salt, peber og lidt citronsaft sammen og vend revet peberrod deri.

  • Skær fine tynde ringe af skalotteløget.

  • Anret hapserne med rugbrød, æbleskiver, bidder af kryddersild, peberrodscreme, kapersbær, løgringe og friskhakket dild med en lille madpind til at holde sammen på herlighederne.

Opskriften er venligst udlånmt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28