Fjordrejebisque

Du skal bruge:

4 personer

1 kg fjordrejer
1 løg
1 stor gulerod
2 bladselleristænger
1 fed hvidløg
1 spsk rapsolie
3 spsk tomatpuré
1 tsk tørret koriander
1½ dl hvidvin
1 liter vand el. fiskebouillon
1 dl piskefløde
salt og peber
dild el. kørvel til pynt

Tilbehør:
flûtes el. grovboller

Sådan gør du

  • Bring en stor gryde vand med 2 spsk salt i kog.
  • Kom rejerne i det spilkogende vand, kog hurtigt op igen, hæld rejerne i en sigte, og lad dem køle lidt af.
  • Pil rejerne, gem skallerne, og opbevar de pillede rejer i en skål i køleskabet.
  • Skær grøntsager og hvidløg i små tern.
  • Varm olien op i en gryde, og rist rejeskallerne hårdt i olien.
  • Tilsæt grøntsagerne, og svits dem sammen med rejeskallerne et par minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og koriander, og rist et øjeblik.
  • Tilsæt hvidvin og vand eller bouillon, og kog suppen op.
  • Skru ned for blusset, og lad suppen simre i 30 minutter.
  • Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden.
  • Tilsæt fløde, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
  • Fordel rejerne i fire dybe tallerkener, hæld suppen over, og drys med lidt dild eller kørvel.


Servér suppen rygende varm med godt brød.

 

Tip: Frosne, optøede rejer med skal kan også bruges. Start da ved pkt. 3. 

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fjordreje

Fjordrejen har fem par brystlemmer, det forreste par har små klosakse. Alle lemmepar, som sidder foran de fem par brystben benyttes til at fastholde og tygge føden. Kropsbenene er udviklet til svømmeben. Farven varierer stærkt alt efter baggrunden. Den er lige fra næsten gennemsigtig gullighvid med sorte prikker til mørkt rødbrun. Den kan blive op til 7-8 cm (3 år). Hunnerne er større end hannerne.

Levested:

Rejen lever på tang og især på ålegræsbevokset bund. Om sommeren går rejen ind på lavt vand (1-3 meter), men i juni foretrækker de rognbærende...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28