Fiskefrikadeller med torsk og laks

Du skal bruge:

4 personer

400 g torskefilet
100 g koldrøget laks
300 g laksefilet
1 rødløg
1 æg
1 dl fløde
0,5 bdt. dild
Salt og peber
700 g kartofler
0,5 dl olivenolie
2 citroner
2 spsk floursukker
1 blomkål
1 squash
2 gulerødder
0,5 agurk
125 g grønne bønner
250 g rørsukker
7,5 dl eddike
50 g smør
50 g mel
2 spsk karry
2 past. æggeblommer
1 tsk dijonsennep
2 dl bornholmsk rapsolie

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:
Hak fisken med en kniv på et skærebræt. Den skal være i stykker, så man kan se, hvad det er, men den skal være begyndt at mose lidt i kanterne. Kom fisken i en skål og rør den sej med salt og peber. Den er sej, når den begynder at samle sig i en klump. Ægget tilsættes, og farsen røres sammen igen. Derefter tilsættes fløden i en tynd stråle, mens der forsat røres. Hak til sidst løget fint og vend det i sammen med dilden.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre –ca. 15 min. Dryp dem af og køl dem ned. Citronskallen rives i strimler med et juliennejern og blancheres i saltvand. Citronerne presses, og saften piskes sammen med sukkeret. Smag blandingen til så den bliver sur/sød og pisk olien i. Kartoflerne vendes sammen med citronskallen og krydderurterne i marinaden. Smag til med salt og peber.

Remoulade
Karrypickles:
Pluk blomkålen i små buketter, skær de øvrige grøntsager i tern og kom alle grøntsagerne i saltlage (1 l vand, 120 g havsalt, 10 g sukker, 3 laurbærblade og 10 sorte peberkorn) og på køl til dagen efter. Dryp grøntsagerne godt af for lagen og kom dem i en gryde sammen med eddike og sukker. Kom dem i ca. 7-10 min. –de skal stadig have lidt bid. Sigt derefter eddikelagen fra og gem grøntsager og lage hver for sig. Smelt smørret i en gryde og rist karryen let. Tilsæt melet, bag det godt igennem og tilsæt derefter kogelagen lidt efter lidt. Smag evt. til med mere karry. Vend de kogte grøntsager i og kog det hele op. Den varme karrypickles hældes på skoldende patentglas, der er skyllet i atamon. Glassene lukkes til med det samme.

Mayonnaise:
Sørg for at alle ingredienser har rumtemperatur. Pisk æggeblommerne med sennep, citronsaft, salt og peber og pisk så olien i lidt efter lidt. Det er vigtigt at få pisket godt i blommerne for at få en luftig og fyldig mayonnaise. Derudover skal man passe på at komme olien i dråbe for dråbe i starten for at undgå, at mayonnaisen skiller. Skulle den skille, kan man altid starte forfra og piske den skilte masse op i den nye, så vil den samle sig igen.

Blend 2/3 karry pickles sammen med 1/3 mayonnaise på en foodprocessor og remouladen er færdig.

Fiskefrikadellerne anrettes på en tallerken sammen med kartoffelsalaten og evt. lidt grøn salat. Serveres med remoulade og rugbrød. 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28