Durumpanerede sild med italiensk tomatsauce

Du skal bruge:

4 personer
4 sildefileter (350-400 g)
2 fed hvidløg
3 tsk olivenolie
½ dl hakket persille
1 dåse flåede tomater
2 spsk kapers
1 dl durummel
salt og peber

Tilbehør:
broccoli
blomkål
ris

Sådan gør du

  • Hak hvidløget fint.
  • Varm 1 tsk olie i en gryde, og svits hvidløget ½ minut under omrøring. 
  • Tilsæt persille, tomater og kapers, og lad saucen småkoge i 5-10 minutter.
  • Klip finnerne af sildene, halvér fileterne, og del hver filet i to, så du får fire små stykker sildefilet af hver hele sild. 
  • Krydr fileterne med salt og peber. 
  • Hæld durummelet på en tallerken, og vend sildene i melet. 
  • Varm resten af olien op på en pande, og steg sildene gyldenbrune på begge sider ved middelhøj varme.

 

Servér sildene med tomatsauce samt kogt broccoli, blomkål og ris.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28