Djævleæg med rødbedecreme og marinerede sildebidder

Du skal bruge:

4 personer
  • 8 stk marinerede sildebidder
  • 4 stk æg hårdkogte
  • 1 bk karse

RØDBEDECREME

  • 1,5 dl creme fraiche 38 %
  • 1,5 dl fintskårne tern af syltet rødbede
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Kog æggene hårde og læg dem i iskoldt vand.

  • Pil og halver æggene.

  • Fjern æggeblommerne, som smuldres.

  • Rør creme fraichen med rødbedetern og smag rødbedecremen til med havsalt.

  • Anret de halve æg med rødbedecreme, sildebidder og top med smuldret æggeblomme og karse.

  • TIP:

  • Hvidvin går særdeles fint til sild. Vælg en Riesling med lidt syre og lidt sødme, som er skabt til sild.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28