Danske østers med mango, melon og issalat

Du skal bruge:

4 personer
  • 16 friske østers
  • 1 mango
  • ½ dl olivenolie
  • 150 g issalat
  • ½ honningmelon
  • 5 g grøn algesalt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Åben og rens de friske østers.
  • Skræl mangoen, fjern stenen, og skær kødet i mindre stykker.
  • Blend mangokødet med olivenolie i en blender, og smag til med salt og peber.
  • Skyl issalaten, og udstik små kugler af melonen med et lille parisiennejern.
  • Vend melonkuglerne sammen med issalaten, og smag til med lidt grøn algesalt.

 

Anretning:

  • Fordel salaten på et fad, og dryp mangoolien over.
  • Fordel østers ovenpå, og pynt evt. med krummer af smørristet rugbrød.

 

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Østers

Østers har kraftige, gråbrune, næsten cirkulære skaller med en bladet struktur. Skallerne er ikke ens. Højreskallen er næsten helt flad, mens venstreskallen er hvælvet og har en foldet rand. Lukkemusklen er svagt gullig. De danske østers er lette at genkende, fordi de er mere runde end andre østers. Østers kan have en diameter på op til 15 cm.

Levested:

Østers lever fra strandkanten til ca. 20 meters dybde på et underlag af sten, alger eller pæle. De er udbredt langs Europas vestkyster, fra Norge til Portugal inklusive De Britiske Øer samt i visse...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28