Dampet torskefilet med ærtepuré

Du skal bruge:

4 personer

500-600 g torskefilet uden skind og ben
500 g frosne ærter
1 håndfuld friske mynteblade
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
groft brød

Sådan gør du

  • Kom ærterne i en gryde med 2 dl vand.
  • Kog ærter og vand i 5 minutter uden låg.
  • Blend ærterne med en stavblender, eller brug en kartoffelmoser.
  • Hak mynten, rør den i ærtepuréen, og smag til med salt og peber.
  • Kog 3 dl vand og ½ tsk salt i en pande eller flad gryde.
  • Læg torskefileterne i vandet, og lad dem simre ved lav temperatur i 7-8 minutter.
  • Tag torsken op af vandet, og anret den på et fad.

 

Servér torsken med ærtepuré, kogte kartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28